Erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az alábbi levél kíséretében megkaptuk az erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény tervezetét véleményezésre, melyet mellékelek.

szakszemélyzet ruha

egyenruha tervezet (3)

A 71/2010 (V.13.) FVM rendelet 2. számú melléklete (továbbiakban: Rendelet) tartalmazza a kötelezően előírt egyenruházat és kiegészítő jelzéseinek felsorolását. Az egyenruházat részletes műszaki tartalmáról e rendelet alapján a miniszternek közleményt kell kiadnia.
Kérem, hogy észrevételeit, szövegszerű módosító, kiegészítő javaslatait legkésőbb 2011. január 18-án 16,00 óráig a MEGOSZ Titkárságának megküldeni szíveskedjenek.

Köszönettel:

Luzsi József
elnök
______________________________________________________________

Ügyiratszám:  EHVF/ 57 /2011.
Tárgy: erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény

Melléklet: 1 pld. tervezet

Kapják:
Zambó Péter
elnök
OEE
Dr. Náhlik András
dékán
Nyugat-Magyarországi Egyetem
Erdőmérnöki Kar
Horváth Ferenc
elnök
FAGOSZ
Wisnovszky Károly
igazgató
MgSzH-Központ, Erdészeti Igazgatóság
Baranyay László
elnök-vezérigazgató
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Dr. Sárvári János
ügyvezető-elnök
MEGOSZ

Tisztelt Uram!

Az egyenruha viselésének kötelezettségét az erdészeti szakszemélyzet, illetve az erdészeti hatóság részére az erdőtörvény előírja. Az erdészeti szakszemélyzet őrzési tevékenysége során jogosult az erdőben tartózkodó személyt személyazonosságának igazolására felszólítani, az erdőt veszélyeztető vagy károsító jogellenes cselekmény elkövetésének észlelése során jogosult az elkövetővel szemben kényszerítő intézkedést alkalmazni. Az egyenruha viselés szabályainak meghatározása elsősorban e közhatalmi jellegű
intézkedések hatékonyságának biztosítása miatt szükséges.
Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól,
valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010 (V.13.) FVM rendelet 2. számú melléklete (továbbiakban: Rendelet) tartalmazza a kötelezően előírt egyenruházat és kiegészítő jelzéseinek felsorolását. Az egyenruházat részletes műszaki tartalmáról e rendelet alapján a miniszternek közleményt kell kiadnia.
Tisztelettel kérjük, hogy a műszaki tartalom meghatározásához a miniszteri közlemény tervezetével kapcsolatban 2011. január 20-ig véleményt adni és azt az
attila.tothzsiga@vm.gov.hu<mailto:attila.tothzsiga@vm.gov.hu> címre
elektronikus úton is eljuttatni szíveskedjen.
Kérjük, hogy állásfoglalását olyan konkrét szövegszerű javaslattal szíveskedjen megküldeni, amely a közleménybe közvetlenül beépíthető.
Segítő közreműködését előre is köszönjük!

Budapest, 2011 január 11.
Üdvözlettel
Vajai László
főosztályvezető