FONTOS!!! Legfrissebb információk a kifizetésekről

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az FVM-MEGOSZ Megállapodásban foglalt kifizetésekről a tegnapi és a mai napon az alábbi levélváltás történt az MVH-val. Az ország néhány megyéjéből már jelezték, hogy elkezdődtek a kifizetések, azonban minél több és pontos információra van szükségünk ebben a kérdéskörben.
Kérjük ezért, hogy mindenki, akinek, akár az erdőtelepítések, akár a K-1, K-2 kifizetések vonatkozásában az MVH-tól pénz érkezett, szíveskedjen azt jelezni e-mailben, faxon vagy telefonon a MEGOSZ Titkárságának, megjelölve, hogy NVT-s, vagy EMVA-s erdőtelepítés, illetve K-1, K-2 determeinációs támogatásról van szó.

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök
___________________________________

Margittai Miklós úrnak,
elnök

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton szeretném jelezni, hogy a január 28-i keltezésű, e-mailban megküldött levelében vállaltak teljesítéséről a tagságunktól eddig még semmilyen pozitív visszajelzést nem kaptunk. Vonatkozik ez mind az erdőtelepítési (NVT, EMVA) jogcímre, mind a K-1, K-2 determinációs kifizetésekre.
Továbbá, az Öntől kapott ígérettel szemben, az elmúlt hét során nem kaptunk sem írásban, sem szóban tájékoztatást a kifizetések állásáról az MVH-tól.

Tisztelt Elnök Úr!

Szeretnénk jelezni, hogy a 2009. december 9-i FVM-MEGOSZ megállapodásban foglaltak be nem tartása miatt előálló, szinte már kezelhetetlen helyzetért és annak várható következményeiért az FVM és az MVH lesz felelős.

Válaszát várva, tisztelettel:

Luzsi József
elnök

_____________________________________________
Luzsi József részére
MEGOSZ elnök

Tisztelt Elnök Úr!

A 2010. február 8. keltezésű levelére vonatkozóan megerősítem a korábbi levelemben leírtakat.

Az EMVA-ból finanszírozott Mezőgazdasági területek erdősítése jogcímben a kifizetés február második hetében megkezdődött és folyamatosan halad. A mai nappal 626 db kérelem került kifizetésre 645 609 007Ft összegben.
Az NVT MgTe jogcímben az első utalás február 8-án megtörtént és a héten tömeges kifizetés várható. Eddig 356 db kérelem lett kifizetve 602 034 086 Ft összegben.
A nemzeti pénzek lenyitása szintén megtörtént, az MVH számláján február 9-én várható a jóváírás. Ha ez a tervek szerint megvalósul, akkor az e heti kifizetésnek nem lesz akadálya.

Elnök Úr részére ígéretem szerint az erdős jogcímek előrehaladásáról tájékoztatást fogok adni február 15-én.

Üdvözlettel:

Margittai Miklós s.k.
elnök