Tájékoztatás az erdészeti kifizetések állásáról!

Tisztelt MEGOSZ Tagok!
Az MVH elnökétől a mai napon az alábbi, az  FVM-MEGOSZ Megállapodásban foglalt erdészeti kifizetések jelenlegi állásáról tájékoztató levelet kaptuk. Számításaink szerint a K-1 és K-2, valamint az EMVA-s kifizetések vonatkozásában ez az ellenőrzés alá nem vont és egyeztetési problémákkal nem terhelt igények 90-100 %-ának, míg az NVT-s erdőtelepítési igények mintegy 73 %-ának kifizetését jelenti. Válaszlevelünkben kértük a még hátralévő kifizetésekre határidő megjelölését, továbbá az erdészeti pontenciál helyreállítása jogcím támogatásainak átutalására vonatkozó tájékoztatást is.
Kérjük tagtársainkat, hogy továbbra is szíveskedjenek minket tájékoztatni a támogatások beérkezéséről, illetve azok elmaradásáról is.
Erdészüdvözlettel:
Luzsi József
elnök

___________________________________________________________________
Luzsi József részére
MEGOSZ elnök
Tisztelt Elnök Úr!
Korábbi levelemben foglaltak szerint tájékoztatom Elnök Urat az MVH által felügyelt Mezőgazdasági területek erdősítése jogcímek kifizetéseiről. A február 15-i halmozott kifizetések az alábbiak szerint alakultak.
Az EMVA-ból finanszírozott Mezőgazdasági területek erdősítése jogcímben a mai nappal 815 db kérelem került kifizetésre 1 014 363 623Ft összegben.
Az NVT MgTe jogcímben 2 354 db kérelem lett kifizetve 3 509 823 338 Ft összegben.
A nemzeti pénzek lenyitása szintén megtörtént. Erdő telepítés jogcímben 711 112 120 Ft, erdők felújítása                „de minimis” jogcímben  524 842 659 Ft került kifizetésre.
Üdvözlettel:
Margittai Miklós s.k.
elnök