FONTOS!!! legújabb hírek a kifizetésekről 2

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az FVM-MEGOSZ megállapodásban foglaltak eddigi és várható teljesítéséről az MVH-tól az alábbi levélben kaptuk meg a legfrissebb információkat. Felhívjuk mindenki szíves figyelmét, hogy a levélben a helyszini ellenőrzött, a vis majorral és a kölcsönös megfeleltetéssel érintett kérelmek várható, előrehozott kifizetési időpontja is szerepel. Ugyancsak hírt kaptunk az erdészeti potenciál jogcím kifizetéséről, ami várhatóan márciusban megindul.
Kérjük a Tagságtól továbbra is a kifizetésekkel kapcsolatos visszajelzéseket.

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök

________________________________

Luzsi József részére
elnök
MEGOSZ

Tisztelt Elnök Úr!

Alábbi levelére válaszolva az erdészeti jogcímek kifizetési ütemezéséről a következő tájékoztatást adom Elnök Úr részére:

Az NVT- forrásból finanszírozott Mezőgazdasági területek erdősítése jogcím esetében a mai nappal 2 934 db kérelem került kifizetésre. Az összes kérelemszám 3 945 db.

A helyszíni ellenőrzött kérelmek száma 383 db. A vis majort benyújtott kérelmek száma 60 db. Kölcsönös megfeleltetéssel érintett kérelem 35 db. Ezen ügycsoportok ügyintézése és kifizetése áprilisban megkezdődik. Az elutasításra kerülő kérelmek határozatai szintén áprilisban megküldésre kerülnek az ügyfelek részére.

Az ezen ügycsoportokon kívüli, még ki nem fizetett kérelmeket ezen a héten illetve a jövő héten az MVH kifizeti.

EMVA-ból finanszírozott Mezőgazdasági területek erdősítése jogcímben a mai nappal 878 db kérelem lett kifizetve, az összes kérelemszám 1 356 db.

A 40 db helyszíni ellenőrzött ügyfél kérelmeinek a kifizetése illetve az elutasító határozatok postázása áprilisban fog megtörténni.

A különbözetből adódó kérelmek ügyintézése folyamatos lesz, de lassabb ütemű, mint az NVT-re benyújtott kérelmek ügyintézése. Ezen kérelmek kifizetésének dinamikája hétről-hétre változni fog, hetente eltérő darabszámú kérelem kerül kifizetésre. Ezeknek a kérelmeknek a kifizetése március végére várható.

Az Erdészeti potenciál jogcímben az eredeti februári határidőhöz képest egy hónap csúszás várható, a kifizetés márciusban megindul.

Üdvözlettel:

Margittai Miklós

elnök

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

 


From: MEGOSZ [mailto:megosz@mail.datanet.hu]
Sent: Tuesday, February 16, 2010 1:32 PM
To: Szentes Judit
Subject: További tájékoztatás kérése erdős jogcímek kifizetéseiről

Margittai Miklós úrnak,
elnök

MVH

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönettel megkaptam az FVM-MEGOSZ megállapodásban foglalt kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatását. Szeretnénk megtudni azt is, hogy az egyes jogcímeken még hátralévő kifizetések milyen határidővel teljesülnek?
Sok visszajelzésünk van ugyanis – értelemszerűen főként az NVT-s -, de  néhány  EMVA-ból  finanszírozott erdőtelepítési támogatás  elmaradásáról is a mai napi állás szerint. Szeretnénk téjékoztatást kérni az erdészeti potenciál helyreállítása jogcím kifizetéseinek várható határidejéről is.

Köszönettel és üdvözlettel:

Luzsi József
elnök
MEGOSZ