Felhívás valamennyi szakirányítóhoz!

Posgay Attila tagtársunk kérésének megfelelően alábbi felhívását honlapunkon közzétesszük.

MEGOSZ

Tisztelt Kollégák!

A MEGOSZ tájékoztatása szerint valamennyien értesültetek arról, hogy a költségvetésben nem biztosították számunkra a szakirányításra kifizetendő támogatás teljes összegét.

Csak 47,6 %-ban fognak kifizetni bennünket, ha ez így marad. Az illetékes vezetők hallani sem akarnak az esetleges költségvetési átcsoportosításról.

Javasoljuk tehát, hogy junius 24-től ne végezzünk szakirányítási munkát, mert addig mi ledolgoztuk az év 47,6 %-át.

Attól a naptól már csak a saját üzemi területünkön fogunk munkát végezni. Június 24-ig elég idő áll rendelkezésünkre az országos sztrájk megszervezésére, ugyanakkor adunk időt az ágazat vezetésének is, hogy mérlegelje a helyzetet. Ez a lépésünk arra is alkalmas lesz, hogy az FVM leendő vezetése, még ha a jelenlegi helyzet kialakulásáért nem is felelős, szembesüljön a problémáinkkal.

Az Erdőtörvény végrehajtása nagy mértékben támaszkodik a szakirányítók munkájára, ezért ha mind csatlakoztok ezen felhíváshoz és valamennyien tartjuk magunkat ezen elhatározásunkhoz, komoly nyomást tudunk gyakorolni az FVM vezetésére, mert az új Erdőtörvény megoldhatatlan feladat elé fogja állítani az ágazati vezetést és a felügyeletet. Azon kollégák pedig, akik a június 24-e utáni időszakot arra használják fel, hogy saját ügyfélkörüket bővitik a többiek rovására, azok számoljanak el a lelkiismeretükkel.

Nemesvámos, 2010. március 30.

Posgay Attila

MEGOSZ

Közép-Dunántúli Régió Vezetője

Véleményeiteket és esetleges csatlakozási szándékotokat a cserfaag@invitel.hu címre várom visszajelezni.