„Az MVH olyan, mint az ÁVH”

ÁVH-nak nevezik a gazdák egymás között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt. A Magosz szerint ez azért alakulhatott így, mert az MVH egyáltalán nem segítette a termelőket az utóbbi időben. A Fidesz azt ígéri: az új minisztériumi vezetés lépni fog annak érdekében, hogy a hivatal ügyfélbarát legyen.
Egyre több a negatív pletyka a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal körül. A gazdák állítólag már ÁVH-nak nevezik egymás között az MVH-t. A hivatal azért váltott ki ilyen ellenszenvet a termelők körében, mert nem segített az uniós és hazai pályázatok elnyerésében, kérelmekre, levelekre pedig nem is válaszoltak.

„Olyan bürokratikus eljárási rendszer alakult ki az MVH-ban, hogy egyszerűen azok a gazdálkodók, akik jogosan szeretnék, hogy a támogatásukat időben megkapják, vagy bármilyen olyan ügyben, ami az MVH-hoz, mint kifizetési ügynökséghez tartozik, valamilyen információhoz jussanak, egyszerűen a portáson vagy az ügyintézőn túl nem lehet jutni” – mondta el az Echo Tv-nek Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.

A Fidesz szerint a minisztérium is felelős a kialakult áldatlan állapotokért, mert Gráf József saját baráti körét ültette az MVH vezetésébe.

„Gráf József súlyos felelőssége, hogy a mezőgazdasági kifizető ügynökséget, amely az uniós pénzeket koordinálja a gazdákhoz egy gyűlöletes intézménnyé építette fel. Minden gazda gyűlöli, hiszen nem egy szolgáltató intézmény, hanem sajnálatos módon saját magát körbebástyázó és sokszor a gazdák érdekei ellen lépő intézmény. Nem tartja be a válaszadási határidőket, fellebbezésekre nem válaszol, és néha érthetetlen büntetési szabályokkal vonja el a gazdáktól a pénzt” – mondta Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A politikus szerint az új minisztériumi vezetés legfontosabb feladata az lesz, hogy az MVH-t ügyfélbarát, gazdákat segítő intézménnyé alakítsa.

Echo Tv