2011-ben nemzetközivé válik az innoLignum Sopron (ForestPress)

2010. szeptember 10. – Sopron – Fáról, fából évről évre
Fodor Tamás, Sopron Megyei jogú Város polgármestere az innoLignum megnyitóján bejelentette, hogy 2011-től – az erdők nemzetközi évétől – a soproni Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat nemzetközi lesz.
A harmadik alkalommal megrendezett innoLignum a szakma nagyon fontos eseménye, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – jelentette ki Fodor Tamás. – Különösen jelentős ez abból a szempontból, hogy a mai nem könnyű gazdasági helyzetben is meg tudtuk rendezni. Az innoLignumot a szakma számára nélkülözhetetlen rendezvénynek nevezte a polgármester.
A város nemcsak a szakmai turizmus szempontjából tekinti fontos eseménynek, hanem azért is, mert a két szakterület – az erdészet és a faipar – oktatásának, kutatásának és fejlesztésének Sopron a központja.
Örömmel üdvözölte az egyetemi hallgatókat is, akik szintén szép számmal jöttek el a kiállításra. Jól tették – hangsúlyozta -, mert ez az a hely, ahol a szakmáról a legrövidebb idő alatt a legtöbb információt beszerezhetik. Hasonlóan hasznos ez az egyetemi oktatók számára is. Meggyőződését fejezte ki, hogy az elkövetkező időben a műszaki felsőoktatás fölértékelődik.
Faragó Sándor a nyugat-magyarországi Egyetem rektora, mint az innoLignum legfőbb támogatója, köszöntőjében utalt a szakvásár jelmondatára: Fáról, fából évről évre. A rektor az egyetemi karok nevében biztosította a szakközönséget az innoLignum folytatása iránti elkötelezettségükről. Köszönetét fejezte ki a város vezetésének, a szervezőknek és a közreműködőknek a szakvásár megvalósításáért. Felhívta a figyelmet a szakvásárnak az erdőgazdálkodás és a faipar hagyományainak és értékeinek megtartásában és továbbvitelében betöltött szerepére. Hasonlóan kiemelte a szomszédos és más országok és vívmányai átvételének fontosságát is. Reményét fejezte ki, hogy az innoLignum határon túl és az országon belül is a szakma kiemelkedő eseményévé válik.

Ezt követően átadták a vásár díjait.
InnoLignum Sopron vásárdíjat kapott a Holz & Metal Kft., az Egererdő Zrt és a ForestPower, valamint a Felder Kft.
InnoLignum Sopron Innovációs Különdíjat vehetett át a Borsodi Faipari Gépgyártás, a Bagodi Mezőgép Kft., az ERFARET KFT., a Posch Gmbh., a NymE FMK Pneumobil csapata és az Ipolyerdő Zrt . Erdő és ember című fotókiállítása. Z.Z.