MEGNYÍLT A FIATAL ERDŐK ÁLLOMÁNYNEVELÉSE JOGCÍM! MÁJUSBAN BENYÚJTHATÓK A TÁMOGATÁSI KÉRELMEK!

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok, Gazdálkodók!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a MEGOSZ által több éve szorgalmazott erdőnevelési jogcím (befejezett ápolás, tisztítás, nyesés) végre megnyílt és pályázható!
Az erről szóló, a vidékfejlesztési miniszter által kiadott 25/2012.(III.20.) VM rendelet, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről tegnap, március 20-án megjelent a Magyar Közlönyben.
A rendelet szövege megtalálható a Magyar Közlöny 32. számában a 6431-6441 oldalakon (nyomtatásnál a 93. oldaltól a 102. oldalig), mely az alábbi linkre kattintva letölthető:
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk12032.pdf

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége rendkívül sokat tett a jogcím megnyitása, a rendelet megjelenése érdekében az érdekképviselet szinte valamennyi eszközét igénybe véve. Ezúton szeretnénk megköszönni mindazok támogatását és segítségét, akik sokat tettek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és az erdészeti szakigazgatás keretén belül azért, hogy ez a magánerdő gazdálkodók által nagyon várt rendelet végre megjelenhessen.
Kérjük, hogy saját környezetében mindenki terjessze a hírt annak érdekében, hogy a jogcímen rendelkezésre álló, mintegy 2 milliárd forintot hatékonyan felhasználhassuk. Amennyiben a rendelet értelmezésével, a támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatban kérdése van, az küldje meg Szövetségünknek.
A MEGOSZ az illetékes hatóságok szakembereinek bevonásával fórumot is szervez a jogcímmel kapcsolatos kérdések megválaszolására és országos sajtókampányt a jogcím népszerűsítésére.

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök