FONTOS!!!! SÜRGŐS!!! KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS AZ ERDÉSZETI JOGCÍMEKRŐL

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

A vidékfejlesztés erdészeti jogcímeinek 2007-2012 közötti működésével  kapcsolatban – a Monitoring Bizottság megbízása alapján – a Nyugat-magyarországi Egyetem kutatási projektet indít. Ennek kezdő lépése, rendkívül fontos eleme, hogy egy országos kérdőíves felmérés keretében minél több információt gyűjtsünk az egyes jogcímekkel kapcsolatban kialakult gazdálkodói, pályázói véleményekről, amelyek alapján feltárhatók az egyes feladatokhoz kötődő adminisztratív, szakmai problémák, nyitott kérdések  és javaslat tehető azok kijavítására, megoldására a 2013-ig terjedő időszakban, illetve a 2014-20 közötti következő költségvetési ciklusra vonatkozóan. A könnyen megválaszolható, jogcímenként 2 oldal terjedelmű kérdőívek a következő öt ÚMVP-s erdészeti intézkedésekre vonatkoznak:

1. Erdőgazdálkodók számára nyújtott szaktanácsadás
2. Mezőgazdasági földterületek első erdősítése (erdőtelepítés)
3. Erdészeti gépbeszerzés támogatása
4. Erdő-környezetvédelmi intézkedések
5. Energetikai faültetvények telepítése

A kérdőíveket – pdf és word formátumban egyaránt – mellékelten megküldjük azzal a kéréssel, hogy minél több olyan gazdálkodó töltse ki, aki az 5 jogcím valamelyikén támogatást vett igénybe az elmúlt évek során. Kérjük, hogy segítsék minél több kérdőív megküldésével munkánkat, hiszen mindannyiunk közös érdeke és célja, hogy a magánerdő az eddigi tapasztalatokból okulva, minél egyszerűbben és gyorsabban jusson uniós támogatásokhoz a jövőben. A kérdőíves felmérés természetesen névtelen, nem tartalmaz beazonosítható adatokat, az információk csak kutatási célra használhatók fel. A kitöltött kérdőíveket bármilyen formában fogadni tudjuk, akár postai úton, akár e-mailben kitöltött vagy beszkennelt formában, akár faxon, vagy közvetlenül kézben kapjuk meg a MEGOSZ titkárság alábbi elérhetőségein:

MEGOSZ
1021 Budapest, Budakeszi út 91.
Tel: 06-1-391-42-90, fax: 06-1-391-42-99,
megosz@mail.datanet.hu

Értelemszerűen, aki például az 5 jogcímből 3 keretében is igénybe vett támogatást az elmúlt időszakban, az valamennyi jogcímre külön kérdőívet töltsön ki. A nagyobb erdőgazdálkodókat, erdészeti szakirányítókat külön is kérjük, hogy az általuk ismert, szakirányított gazdálkodóktól gyűjtsenek össze minél több kérdőívet és csoportosan küldjék meg nekünk. Ha lehetséges külön erre a célra összehívott, vagy más szakmai összejövetel kapcsán is osszák szét, terjesszék és kérjék be a kitöltött kérdőíveket.  Az ilyen rendezvényekről szeretnénk tájékoztatást kérni és a MEGOSZ munkatársai ennek alapján elmennek a helyszínre, hogy személyesen osszák szét és gyűjtsék be a kérdőíveket. Ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjunk kialakítani, országszerte több száz kérdőívet kell összegyűjtenünk, amihez ismételten kérjük mindenki szíves segítségét!
A kitöltött nyomtatványokat folyamatosan gyűjtjük, de augusztus 31-ig már jelentős mennyiséggel kell rendelkezzünk és a teljes adatgyűjtést szeptember végéig be kell fejeznünk. Ezért – a nyári szabadságolásokra tekintettel – felhívásunkat augusztus végén megismételjük.

Tisztelt MEGOSZ Tagok, Tisztelt Magánerdő Gazdálkodók!

Alapvető, közös érdekünk, hogy  véleményünket a döntéshozók minél szélesebb körben megismerjék és munkájuk során érvényesíteni tudják, mindannyiunk hasznára.  Kérjük ezért még egyszer, éljenek a lehetőséggel, szánjanak 5 percet a kérdőívek kitöltésére és juttassák el hozzánk!

Köszönettel és erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök

UMVP_kerdoives_felmeres_2.0

UMVP_kerdoives_felmeres word