FONTOS! SÜRGŐS! Javaslatok kérése az erdészeti hatósági munka egyszerűsítésére az Egyszerű Állam kormányprogram keretében

Tisztelt MEGOSZ Tagok!Lehetőségünk nyílik egyszerűsítő javaslatok megfogalmazására az erdészeti hatósági és szakhatósági engedélyezési rendjével kapcsolatban az „Egyszerű Állam” kormányzati program keretében.

Kérem ezért, hogy minél többen tegyék meg  javaslataikat, melyek a 47-es intézkedési pontban („Mezőgazdasági vállalkozások működésével összefüggő egyes hatósági és szakhatósági engedélyezési rend megváltoztatása – telephely-engedélyezés, szakhatósági közreműködés”) megfogalmazott konkrét egyszerűsítési célokhoz kapcsolhatóak. Lehetőség szerint kérem, hogy egyszerűsítési javaslataikban jelöljék meg a jogszabályi helyeket, szakhatósági eljárásrendeket, melyeket egyszerűsítenének, elhagynának. Írásos, konkrét hivatkozásokat tartalmazó javaslataikat 2012. október 09-én 16:00 óráig várjuk a MEGOSZ titkárságra.

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök

Az alábbiakban kivonatosan közöljük az ezzel kapcsolatos felhívást.
A Kormány kiemelt jelentőséget tulajdonít a vállalkozói bürokratikus terhek csökkentésének a gazdaság versenyképességének javítása és a hazai vállalkozások növekedésének, termelékenységének ösztönzése érdekében. A Kormány az elkötelezettségét határozatba foglalva konkrét lépések formájában is megerősítette. Ez a vállalkozói adminisztratív költségek csökkentésére irányuló, Egyszerű Állam című középtávú kormányzati program öltött testet. Az Egyszerű Állam című középtávú kormányzati programot a Kormány 2011. november 16-án fogadta el, majd az arról szóló 1405/2011. (XI. 25.) Korm. határozat a (Magyar Közlöny 2011. november 25-i számában jelent meg), melyet a Kormány 1416/2012. (X. 1.) Korm. határozatában módosított (2012. októberi 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben). A határozat végrehajtásának ellenőrzése és támogatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium monitoring bizottságot állított fel a végrehajtásért felelős tárcák és a program kidolgozását támogató vállalkozói szervezetek részvételével. Az adminisztratív terhek csökkentését szolgáló Egyszerű Állam Programjában a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaság és Élelmiszerbiztonság munkacsoportjának felelősségi körébe tartozik a 47. intézkedési pont, vagyis: „Mezőgazdasági vállalkozások működésével összefüggő egyes hatósági és szakhatósági engedélyezési rend megváltoztatása – telephely-engedélyezés, szakhatósági közreműködés”.

Kérem, hogy tegyék meg azon javaslataikat, melyek a 47-es intézkedési pontban megfogalmazott konkrét egyszerűsítési célokhoz kapcsolhatóak. Lehetőség szerint kérem, hogy egyszerűsítési javaslataikban jelöljék meg a jogszabályi helyeket, szakhatósági eljárásrendeket, melyeket egyszerűsítenének, elhagynának.