Az erdei iskolázás kanossza járása (OzoneNetwork TV)

2012. október 15. – A bajok akkor kezdődtek, amikor az ezredforduló tájékán összehívtak egy tárcaközi egyeztetést erdei iskola ügyben. A „kihívó” az akkori Művelődésügyi Minisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium magát illetékesnek érző főosztályai voltak. Az FVM akkori Erdészeti Hivatalának illetékesei viszont nem képviseltették magukat valamilyen adminisztratív hibára hivatkozva. Emiatt a tárca – és ezzel az erdészeti vonal – kimaradt az országos erdei iskolázás főáramából.
Az erdészek azonban nem jöttek zavarba, szakmai tapasztalatokkal rendelkeztek, infrastruktúrájuk volt, iskolák pedig jelentkeztek, mondhatni versengve. A szekér tehát ment „magától”.
De mi is az erdei iskola, az erdészeti erdei iskola és az erdőpedagógia?

Image     Image

Ezekre kérdésekre keresik a válaszokat az OzoneNetwork TV Egyenlítő című műsorában a meghívott szakemberek: Lomniczi Gergely erdőmérnök, főtitkár, Országos Erdészeti Egyesület, Szabó Lajos erdőmérnök, szakosztálytitkár, Országos Erdészeti Egyesület, Schiberna Endre Phd., erdőmérnök, intézetigazgató, NymE és Schaub Gáborné, erdőpedagógus, Pilisi Parkerdő Zrt.
Az adás október 16-án, (kedden) este 23 órakor kezdődik.

 

Forestpress után