FONTOS! Országos Erdőkár Nyilvántartó Rendszer IV. negyedévi jelentési kötelezettsége

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az erdészeti hatóság – eleget téve jogszabályi kötelezettségének – a 2012. évtől kezdődően működteti az Országos Erdőkár Nyilvántartó Rendszert (OENyR), melynek alapvető célja a magyar erdőállomány egészségi állapotának regisztrálása az erdészeti szakszemélyzet által.

A hatóság (NÉBIH) honlapján felhívta az érintettek figyelmét, hogy az OENyR 2012. évi utolsó (IV.) negyedévi jelentési kötelezettségének határideje az érvényben levő jogszabály alapján: 2013. január 8.
Ez a határidő kiemelten fontos, mivel ekkorra kell kötelezően az ún. „0”-ás lapot beküldeni annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki 2012-ben egyetlen erdővédelmi kárbejelentőt sem adott be az erdészeti hatóságnak.
Amennyiben kérdés merül fel a rendszer üzemeltetése, illetve az erdővédelmi kárbejelentővel kapcsolatosan, kérjük, jelezze az erdovedelem@nebih.gov.hu címen.

A NÉBIH honlapján továbbra is megtalálható a folyamatosan frissülő gyakran ismételt kérdések (GYIK), valamint a szintén frissített útmutató, melyek segítséget nyújtanak a bejelentő kitöltésében.

http://www.nebih.gov.hu/data/cms/144/866/Erdokar_bejelento___Nyomtatvany.PDF

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök