FONTOS! SÜRGŐS! Több erdészeti vidékfejlesztési jogcím (erdőtelepítés, erdészeti potenciál, erdő-környezet védelem, erdőszerkezet átalakítás) támogatási rendelet véleményezésének kérése

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Mellékelten megküldöm a  több erdészeti vidékfejlesztési jogcím (erdőtelepítés, erdészeti potenciál, erdő-környezet védelem, erdőszerkezet átalakítás) támogatási rendeletének módosítására készített miniszteri rendelet és mellékletei tervezetét.

Előterjesztés közig.re

EMVA erdészeti tárgyú módosítások közig.egyeztetésre

hvlap_ÚMVP MGTE

hvlap_EKV

hvlap_ENTB

hvlap_EP

hvlap_NVT MGTE

A tervezett módosítások röviden összefoglalva a következők:
„A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervből finanszírozott erdősítési jogcímnél jogszabályi szinten is bevezeti a Vidékfejlesztési Minisztérium az emelt szintű jövedelempótló támogatás ellenőrzési feltételeit. E szabályozás lényege, hogy a jogosultságot jelentő 25%-os bevételi hányad meglétének vizsgálatakor a pályázó mezőgazdasági tevékenységből származó bevételét a teljes bevételéhez kell viszonyítani, és nem a korábbiakban vizsgált, a költségek levonása után keletkező adóalaphoz.
Módosul továbbá az Erdészeti potenciál helyreállítása, az Erdő-környezetvédelmi intézkedések és az Erdőszerkezet átalakítás intézkedés támogatási kérelem benyújtási időszaka. 2013-ban az Erdő-környezetvédelmi intézkedésekre és az Erdőszerkezet-átalakításra július 1. és július 31. között, míg az Erdészeti potenciál helyreállítására június 9. és június 30. között lehet majd támogatási kérelmet benyújtani. A beadási határidő előrehozására azért van szükség, mert támogatást csak a 2013. december 31-ig jóváhagyatott kérelmekre lehet kifizetni, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak elegendő időt kell biztosítani a kérelmek elbírálására.”

Kérem, hogy a tervezett módosításokkal kapcsolatos észrevételeiket, módosító javaslataikat legkésőbb 2013. január 04-én (pénteken) délután 14:00 óráig szíveskedjenek a MEGOSZ titkárságának eljuttatni!

Köszönettel és erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök