Az Országos Természetőr Egyesület felhívása

2012 végén új természetvédelmi célú civil szervezet, Országos Természetőr Egyesület alakult, működését 2013 februárjában kezdte meg.

Az Egyesület célja, hogy társadalmi, egyesületi, állampolgári eszközrendszerrel őrködjön a természeti, a védett természeti és a Natura 2000 területek, valamint a természeti és a védett természeti értékek felett, segítve a természet őrzésének állami és tulajdonosi feladatellátását.

Az Egyesület olyan civil szervezet kíván lenni, amely szakmai közössége a természet önkéntes és hivatásos őreinek, valamint minden olyan állampolgárnak, akik a természet őrzéséért társadalmi aktivitásukkal tenni kívánnak. Polgári természetőrök, állami és önkormányzati természetvédelmi őrök, erdészeti szakszemélyzet, hivatásos vadászok, halászati őrök és társadalmi halőrök jelentkezését egyaránt várja az Egyesület, amelynek működését a sokszínűség mellett a közös cél teheti sikeressé. Az egyesületi tevékenység szervezettségét hét regionális területi szervezet, szakosztályok és tagozatok keretei biztosítják.

A részletes bemutatkozás megtalálható az Egyesület honlapján: www.természetőr.hu, jelentkezni az orszagos.termeszetor.egyesulet@gmail.com e-mail címen lehet.

 Az Egyesület Elnöksége nevében

dr. Temesi Géza