Megalakult a Mezőgazdasági bizottság Erdészeti albizottsága!

Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának 2014. július 10-i ülésén megalakultak az albizottságok, közöttük az Erdészeti albizottság is.

Ennek személyi összetétele a következő:

Elnök:     Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a NAK elnöke

Tagok:   Földi László országgyűlési képviselő

                 Legény Zsolt országgyűlési képviselő

A Mezőgazdasági Bizottság ugyanezen ülés keretében hallgatta meg Kis Miklós Zsoltot, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős új államtitkárát. A bizottsági ülésen részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter Zsuzsanna, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára is. Az elhangzottakból kiderült, hogy az új államtitkárság egy gazdálkodóbarát, az adminisztrációt egyszerűsítő és gyorsító vidékfejlesztésben gondolkodik, ami véleményünk szerint kiemelten fontos lenne az erdészeti pályázók számára is.

Gratulálunk az Erdészeti Albizottság elnökének, tagjainak megválasztásukhoz és Kis Miklós Zsolt államtitkár úrnak kinevezéséhez, aki közel tíz éve, 2005. márciusától tagja a MEGOSZ-nak és magánerdő tulajdonosként közelről ismeri a mindennapi gyakorlatot, az erdőgazdálkodás megoldandó problémáit is.

 Dr. Sárvári János

MEGOSZ

 Kis Miklós Zsolt   államtitkár

 

Győrffy Balázs

a Mezőgazdasági bizottság Erdészeti albizottságának

elnöke

 

MTI Fotó: Beliczay László