„S.O.S. Bajban az erdő!”

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

A közmédia március 1-jén az „S.O.S. Bajban az erdő!” tematikus nappal igyekszik felhívni a figyelmet a tavaly decemberben a hazai erdőinkben pusztító jégkárokra. A köztársasági elnök által is támogatott civil összefogáshoz csatlakozott az Országos Erdészeti Egyesület és természetesen mi, magánerdősök is támogatjuk azt.

A károsodott erdők megsegítésére létrehoztak egy adományvonalat, amelynek hívásával 250 Ft-ot lehet felajánlani a kármentesítésre. Bármely mobilhálózatról a 13600-as telefonszámot kell hívni, majd a készülék nyomógombjaival a 90-es kódszámot megadni.Kérjük, hogy minél többen támogassák a károsodott erdők helyreállítását!

Cégek, vállalkozások az e célra létrehozott bankszámla számra adakozhatnak.Részletek az www. oee.hu honlapon.Ezen túlmenően az erdőjárás, a természetszeretet népszerűsítését is célul tűzték ki a tematikus nap keretében.

Az MTVA kérését tolmácsolva kérünk mindenkit, hogy járuljanak hozzá e nap sikeréhez azzal, hogy a kedvenc fájukról készített képeiket (szelfiket, portrékat) megküldik az erdomento@mtva.hu email címre. Március elsején, az „S.O.S. Bajban az erdő” című műsor során a legjobb képekből elkészítenek egy digitális erdőt.Fontos! A képeket csak akkor tudják az MTVA munkatársai felhasználni, ha a mellékletben csatolt Nyilatkozat-ot kitöltve, aláírva a fotókkal egyidőben megküldik az erdomento@mtva.hu e-mail címre.

Erdészüdvözlettel:

dr. Sárvári János ügyvezető elnök

sos1_banner_final