MEGOSZ kerekasztal beszélgetések

NAGYON FONTOS, MERT MINDANNYIUNK ÉRDEKE!

MEGOSZ kerekasztal beszélgetések

a magánerdő gazdálkodás legfontosabb problémáinak megoldására

Kérjük, javaslataival segítse munkánkat!

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége 2015-ben kerekasztal beszélgetések keretében szeretne választ és megoldást találni a magánerdő gazdálkodás legégetőbb problémáira.

Ezek a kérdéskörök véleményünk szerint a következők:

  • Nem működő magánerdők megszólítása és gazdálkodásba vonása

  • Az osztatlan közös gazdálkodással érintett erdőterületek csökkentése a magánerdőkben

  • A magánerdők birtokkoncentrációjára, elaprózódásuk megállítására teendő intézkedések

  • Az erdészeti szakirányítási (szakszemélyzeti) támogatások visszaállítása

Első lépésként szeretnénk minél szélesebb körben megszólítani a magánerdő tulajdonosokat, gazdálkodókat, erdészeti szakirányítókat, erdészeti szakhatóságok dolgozóit, kutatókat és oktatókat, döntéshozókat kérve, hogy konkrét javaslataikkal, ötleteikkel segítsék munkánkat. Kérünk tehát mindenkit, aki szívügyének tekinti a magyar magánerdők ügyét, hogy a fenti problémák megoldására vonatkozó javaslatait, elképzeléseit, az azok megvalósításához teendő konkrét lépéseket, a különböző jogszabályokban szükséges szövegszerű, indoklással alátámasztott módosító javaslatait szíveskedjen megküldeni számunkra a MEGOSZ bármelyik alábbi elérhetőségére:

1021 Budapest, Budakeszi út 91.

Fax: 06-1-391-42-99

megosz@mail.datanet.hu

Kérjük, hogy válaszaikat legkésőbb 2015. április 10-ig juttassák el hozzánk. Ezt követően a beérkezett javaslatokat feldogozzuk, lehetőség szerint egységesítjük, majd valamennyi kérdéskörben külön-külön kerekasztal beszélgetésben vitatjuk meg, témánként 8-10 fő szakértő bevonásával. Az így kialakított legjobb megoldási javaslatokat a MEGOSZ felterjeszti az illetékesekhez, kérve a szükséges lépések megtételét.

Segítségüket előre is köszönjük!

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök MEGOSZ