Dr. Lakatos Ferenc az Országos Erdő Tanács új elnöke

kép 

2015. június 16-án tartotta legutóbbi ülését az Országos Erdő Tanács, mely 2013 óta erdészeti szakmai kérdésekben a Kormány közvetlen tanácsadó testületeként tevékenykedik.

Idén tavasszal a földművelésügyi miniszter a munka hatékonysága érdekében és az ágazatban történt változások nyomon követése miatt átalakította az Országos Erdő Tanács tagságát, amely a korábbinál kisebb, 12 fős létszámmal működik. Tagjai között helyet kapnak az erdőkkel foglalkozó kormányzati szervek (FM erdészeti és természetvédelmi osztályok, NÉBIH), az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók szakmai érdekképviseleti szervei (NAK, MEGOSZ, OEE), az erdőkkel foglalkozó tudományos intézetek (MTA, NYME, ERTI) és az erdővel foglalkozó természetjáró és természetvédelmi civil szervezetek képviselői (MTSz, Pro Silva, WWF).

A korábbi struktúrához képest két új szervezet képviselteti magát tagként a Tanácsban: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a hazai legnagyobb agrárszakmai érdekképviseleti szervezetként, míg a Magyar Természetjáró Szövetség a hazai természetjárók civil szervezeteként.

A Tanács tagsági szerkezetének átalakulása miatt a keddi tanácsülésen új elnök választására is sor került, mely funkciót a mindenkori tanácstagok közül kell betölteni. A Tanács tagjai dr. Lakatos Ferencet, az Erdőmérnöki Kar dékánját választották meg a tisztségre, elfogadva az eddigi elnök, Zambó Péter javaslatát a jelölésre.

Az új elnök irányításával a Tanács ezt követően tárgyalt a magán erdőgazdálkodás aktuális problémáiról, és az ágazati jogszabályok módosításának folyamatáról.

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)”