GYÁSZHÍR

 

bb

Mély fájdalommal és megdöbbenéssel értesültünk, hogy szeretett barátunk, kedves kollégánk, Berényi Gyula, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének főtitkára 67 éves korában váratlanul elhunyt.

1948. június 22-én született Budapesten és 1966-ban kezdett dolgozni az Erdészeti Tudományos Intézetben. Erdésztechnikusként aktív részese volt az erdővédelmi kutatásoknak, majd az erdősítési technológiai kutatási feladatokkal foglalkozott és részt vett az országos vadkárfelmérésben is. Meghatározó szerepe volt a közönséges dió erdészeti hasznosításával kapcsolatos kutatásokban. A Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen humán szervező diplomát szerzett. 1982 és 1997 között az ERTI személyügyi és igazgatási vezetője volt. Ezt követően két éven keresztül a Munkaügyi Minisztérium közmunka tanácsának állományában szervezte és irányította az országos erdészeti közmunka programot. 1999-től, három éven a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rektori Hivatalának Titkársági Osztályát vezette. 2002-ben visszatért szeretett munkahelyére, az Erdészeti Tudományos Intézetbe, ahol 2010-ig, nyugdíjba vonulásáig az intézet titkárságvezetői munkakörét töltötte be. 2014. május 8-tól az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének főtitkárává választották meg.

Munkáját Vadas Jenő és Alföldi Erdőkért Emlékéremmel ismerték el.

Nem ismert lehetetlent, mindenkin segített, a munkája volt az élete. Szerető családapa és nagyapa volt, igazi nagyszívű, pótolhatatlan barát.

Berényi Gyula búcsúztatására a Veresegyházi Temetőben kerül sor. Időpontjáról az erdészeti honlapok útján mindenkit tájékoztatunk.