A szeptember 23-27. közötti OMÉK-2015 szakvásáron önálló erdőgazdasági stand lesz és erdészeti témájú előadások, valamint átadják az Erdei élelmiszer-termék Díjat.

Magyarországon az erdőgazdálkodás valamint ehhez szorosan kapcsolódóan a vadászat vadgazdálkodás, a vízgazdálkodás, valamint a kapcsolódó halászati, horgászati lehetőségek rendkívül népszerű, közönségcsalogató kiállítási színfoltot jelentenek, mind önálló kiállításként, mind az OMÉK keretein belül történő bemutatkozások alkalmával. Hazánk erdősültsége, az első világháborút követő területvesztés után, rendkívüli módon lecsökkent, így elsődleges feladattá vált az ország erdősültségének emelése. A vadászat kezdetekben szorosan az erdészethez kapcsolódóan mutatkozott be a kiállításokon. Idővel azonban a vadászat önálló trófea bemutatók keretében önálló kiállítások témájává vált. Napjainkban a vadászat-horgászat mellett természetünk védelme is kiemelt hangsúllyal jelenik meg kiállításainkon, nagyszámú érdeklődőt vonzva érdekes színfoltjaként a mezőgazdasági rendezvényeknek.
Az OMÉK-2015 honlapján azt is láthatjuk, hogy most először lesz speciális erdészeti vásárdíj is: az OMÉK Erdei élelmiszer termék Díj. Az ennek elnyerésére kiírt pályázatot benyújthatta bármely erdőben termő növényből vagy gombából élelmiszeripari késztermék előállítással foglalkozó kis- közepes- és nagyvállalkozás. A határidő július 16. volt, a további feltételek a fenti kapcsoló segítségével olvashatóak el.
Az OMÉK alatt az Erdészeti szakmai konferencia – 2015.09.24. 14.00-18.00 kerül megrendezésre. Helyszín: Konferencia Központ, Kék terem
Ismereteink szerint az OMÉK-2015-ön a várhatóan mintegy 150 m2-es erdészeti standon az állami erdőgazdaságok fognak kiállítani, elsősorban élelmiszer termékeiket bemutatva. Bizonyára kóstolók is lesznek ezekből. A stand nagy valószínűséggel az „A” csarnokban lesz. Az OMÉK-2015 honlapján egyelőre nincs kiállítói lista és kiállítói térkép sem, melyen a kiállítók helye a csarnokokban és szabad tereken előre könnyen azonosítható lenne.
Forrás: OMÉK

Erdészeti szakmai konferencia