Nagy siker volt a MEGOSZ 2015. évi rendezvénye

 

Kiemelt érdeklődés mellett, 2015. október 3-án több, mint 250 résztvevővel lezajlott a MEGOSZ idei nagyrendezvénye.
A vendégeket Dr. Bitay Márton Őrs államtitkár (FM), Jakab István a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Győrffy Balázs a NAK elnöke, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Erdészeti Albizottságának elnöke és Szakács Sándor az OEE Erdélyi Helyi Csoportjának elnöke köszöntötte. Luzsi József elnöki, a magánerdős helyzetet és problémákat bemutató beszédét követően az Erdő és a Vadgazdálkodási Törvények módosításáról hallottunk részletes  előadást, majd a Vidékfejlesztési Programmal és annak erdészeti fejezetével ismerkedhettünk meg. Fontos információk, hogy az Erdőtörvényt 2016. első félévében tervezik elfogadni és abban maximálisan figyelembe veszik az erdőgazdálkodói véleményeket. A Vidékfejlesztési Programban nem csökkentek, inkább növekedtek az erdészetre szánt pénzek és az erdőkár enyhítési (erdészeti potenciál), valamint a z erdészeti géptámogatási rendeleteket már az idén meg kívánják nyitni, a többi erdészeti műveletre pedig 2016-ban kerül sor úgy, hogy a 2016. tavaszi erdőtelepítés szezonra már az erre vonatkozó pályázat is megjelenjen.
Délután a STIHL, a VALKON 2007 KFT és a házigazda KUHN Rakodógép Kft. előadásait és bemutatóit tekinthették meg az érdeklődők, majd a Világbajnok IV. helyezett Magyar Fakitermelő Válogatott látványos műsora zárta a rendezvényt.
Az elhangzott előadásokat igyekszünk közzétenni honlapunkon és részletes cikket is jelentetünk meg az eseményről az Erdészeti Lapok oldalain.

A rendezvényről Ágoston Gyula kollégánk által készített képek az alábbi linket bemásolva nyithatók meg:

<https://goo.gl/photos/JzUgCTj85QuhHzXE6>