Az EMVA erdőterületek SAPS támogatásának feltételei

Tisztelt Erdőgazdálkodók

A 2008. év után az EMVA mezőgazdasági területek erdősítése (EMVA–MgTE) jogcímben támogatási jogosultságot nyert azon ügyfelek, akik az első kifizetési kérelmet 2009-ben, vagy azt követő években nyújtották be, a 2016. évi egységes kérelem keretében területalapú támogatást (SAPS) is igényelhetnek.

Ez azokra a már megvalósított erdőtelepítéssel érintett területekre vonatkozik, amelyek 2008-ban még SAPS jogosultak voltak. A SAPS-ra irányuló kérelmet a gazdálkodók abban az esetben is benyújthatják, ha az EMVA–MgTE intézkedésben már nem jogosultak kifizetési kérelem benyújtására.

Amennyiben az egységes kérelemben szereplő erdőterület megfelel a fenti feltételeknek, de a megjelenő hibaüzenet szerint nem SAPS jogosult területre esik, úgy a SAPS igénylés mellett változásvezetési kérelmet kell benyújtani az EMVA – MGTE fedvényre az átminősítés érdekében. A változásvezetési kérelem indoklásában mindenképpen meg kell adni az adott erdőrészlet EMVA – MGTE jogosultságát megállapító támogatási határozat vonalkódját.

Forrás: MVH ; ERDŐ-MEZŐ ONLINE