2016 évi EUTR ellenőrzési terv

A NÉBIH a faanyag kereskedelmi lánc szereplők piaci magatartásának ellenőrzésére vonatkozó 2016. évi ellenőrzési tervét elkészítette és honlapján közzé tette

Megjelent  a NÉBIH EUTR oldalán a 2016. évi EUTR ellenőrzési tervet bemutató cikk:

„A NÉBIH a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 91. § (3) bekezdés szerinti követelményeknek megfelelve a faanyag kereskedelmi lánc szereplők piaci magatartásának ellenőrzésére vonatkozó 2016. évi ellenőrzési tervét elkészítette és honlapján közzé tette. Az ellenőrzési terv készítését és rendszeres felülvizsgálatát a vonatkozó uniós szabályozás alapvetően fontos követelményként határozza meg, azt hazánkon a kötelezettségszegési eljárás során is számon kérték. Ennek megfelelve az ellenőrzési tervet a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos bejelentés, nyilvántartás és ellenőrzés részletes szabályairól szóló 26/2016 (IV.11.) FM rendelet 4. § (2) bekezdés szerinti tartalommal hagyta jóvá 2016. június 27-én a NÉBIH elnöke.

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 90/L. § (1) bekezdés alapján a NÉBIH a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos jogkövetkezményeket megállapító jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható határozatának vagy végzésének kivonatát szintén a honlapján fogja közzétenni, amennyiben az ellenőrzések során mulasztást vagy jogszabálysértést állapít meg.”

EUTR 2016 évi ellenőrzési terv

A 2016. évi EUTR ellenőrzési terv a NÉBIH honlapjáról pdf-ben