A négy civil szervezet által támogatott Erdőtörvény módosítás szövege

 

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

A MEGOSZ hosszú hónapok óta aktívan részt vesz szakértőivel az Erdőtörvény módosítási javaslat elkészítésében. Ezúton is szeretnénk megköszönni a magánerdős társadalom számos észrevételét és javaslatát a törvénymódosító javaslathoz. Ebben a munkában folyamatos egyeztetésben voltunk a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályával. Munkatársaik segítségével sikerült formába önteni a szakmailag kiérlelt javaslatokat.

Az elkészült törvénymódosító javaslatot az FM négy fontos stratégiai partnerének, a koordinációt végző Országos Erdészeti Egyesületnek, a Magyar Agrár-Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarának, a Pro Silva Hungaria Egyesületnek és a MEGOSZ-nak az aláírásával hivatalosan felterjesztettük a Földművelésügyi Minisztériumnak és azt mellékelve olvashatják.

Ily módon is szeretnénk tájékoztatni tagságunkat arról, hogy milyen módosításokat fogadott el és támogat Szövetségünk a megújuló Erdőtörvénnyel kapcsolatban. Az anyag Földművelésügyi Minisztériumon belüli, az érintett főosztályokkal történő egyeztetése folyik és reményeink szerint rövidesen a Parlament elé kerülhet a módosítás, hiszen a magánerdős társadalomnak égetően szüksége van egy valóban gazdálkodó-barát, adminisztrációt csökkentő Erdőtörvényre.

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József

elnök

egyuttes-torvenymodosito-javaslatok-osszesitett-2016-08-22-oeemegosznakph1