Távoktatás formában indul a jogosult erdészeti szakszemélyzeti továbbképzés

 

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok 

Tisztelt Erdőgazdálkodók

Tájékoztatom Önöket, hogy az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzet számára a 71/2010. (V.13.) FVM rendelet 7. § (1) a) pontja szerinti jogosult erdészeti szakszemélyzeti továbbképzést 2019. áprilistól kezdődően távoktatásos formában indul.

A képzés a NÉBIH távoktatási portálján keresztül valósul meg. A tananyagot a képzés ideje alatt önállóan kell feldolgozni a jelentkezőknek.

A vizsgán a személyes megjelenés kötelező! A vizsga során a NÉBIH távoktatás portálon felelet-választós tesztkérdésekre kell válaszolni. A vizsga időtartama 120 perc.

A kérdések a tananyagban található szakmai fogalmakra kérdeznek rá, illetve az alapnyomtatványok helyes kitöltését kérik számon.

A vizsga eredménye a vizsga végén, a helyszínen kihirdetésre kerül. A képzés és a vizsga sikeres teljesítését a NÉBIH bejegyzi az erdészeti szakszemélyzeti névjegyzékbe és erről tanúsítványt állít ki a szakszemélyzet részére.

A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a NÉBIH elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik.

Az év folyamán összesen három képzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak.

Képzés száma Képzés időtartama Vizsga
2019. 1. április 8. – május 5. május 7. (kedd)
2019. 2. június 3. – június 30. július 2. (kedd)
2019. 3. szeptember 30. – október 27. október 29. (kedd)

A távoktatásos képzésre és a vizsgára jelentkezni kizárólag a Nébih honlapján elhelyezett űrlapon lehet. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazoló e-mailt kap a jelentkező.

Nem kell részt vennie a továbbképzésen annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a képzést 2011-2018. években már teljesítette!

A részletes tájékoztató és a jelentkezési űrlap a NÉBIH honlapján érhető el.

https://portal.nebih.gov.hu/jogosult-erdeszeti-szakszemelyzeti-kepzes

Forrás: NÉBIH