Dr. Nagy István agrárminiszter kitüntetéseket adott át az Erdők Hetének nyitónapján Mátrafüreden.

Tisztelt MEGOSZ Tagok

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok

Tisztelt Erdőgazdálkodók

Az Erdők Világnapjára, március 21-ére eldőlt, hogy e nap alkalmából kik kapják a kitüntetéseket, de nem vehették át akkor a vírus miatt. A kitüntetéseket dr. Nagy István agrárminiszer szeptember 24-én adta át Mátrafüreden, az Erdők Hetének nyitó eseményeként.

Dr. Nagy István, agrárminiszter kihangsúlyozta, hogy „Közös nemzeti kincsünk az erdő! Ma a mátrafüredi erdészeti iskolában miniszteri elismeréseket adhattam át az Erdők Világnapja alkalmából. A jövőnk kulcsa erdészeink kezében van, minél több magasan képzett, innovatív és elkötelezett szakemberre lesz szükségünk, hiszen a klímaváltozás hatásai elleni küzdelemben kulcsfontosságú, hogy még tovább növeljük hazánk fával borított területeit. Gratulálok mindannyiuknak!”

az Agrárminiszter a PRO SILVA HUNGARIAE DÍJAT adományozta

Ferenczy András, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának erdészeti főfelügyelője részére, a faanyag kereskedelmi lánc hatósági felügyeleti rendszerének kiépítésében és működtetésében végzett kiváló tevékenységéért, szakigazgatási munkájáért.

Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. üzemtervezési és szakfelügyeleti osztályvezetője részére, a gyakorlati erdőgazdálkodást, az erdőgazdálkodási tervezést és nyilvántartást megalapozó rendszerek minőségi fejlesztéséért, a jogalkotás terén végzett munkájáért.

Könnyű István, a Könnyű EBt. ügyvezető igazgatója részére, a magán erdőgazdálkodás alapfeltételeinek kidolgozásában, a szervezeti rendszer megalapozásában elért eredményeiért.

A MEGOSZ vezetősége és tagsága nevében gratulálunk az elismeréshez!

Dr. Lakatos Ferenc egyetemi tanár, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának intézetigazgatója részére, a hazai erdészeti felsőoktatás és kutatás terén elért eredményeiért, publikációs tevékenységéért.

Mergner Ulrich, a Bajor Államerdészet erdészetvezetője részére, az örökerdő-gazdálkodás alapjainak és az erdőgazdálkodásba integrált természetvédelem gyakorlatának oktatásáért.

Dr. Ódor Péter, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének osztályvezetője részére, elhivatott kutatói munkájáért, mellyel hidat képez a biológiai tudományok és az erdészeti gyakorlat között.

az Agrárminiszter a PRO SILVA HUNGARIAE EMLÉKPLAKETTET adományozta

László Diána, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. ügyvezető igazgatója részére, a magán erdőgazdálkodás alapjait meghatározó erdő ingatlan-nyilvántartási, számviteli és adózási feltételek területén végzett kiváló munkájáért.

A MEGOSZ vezetősége és tagsága nevében gratulálunk az elismeréshez!

   

Pintér Ottó, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Zselic lenyűgöző bükköseinek természetes felújításában, az állományok gondozásában elért eredményeiért, társadalmi szerepvállalásáért.