Az erdőtérképen elérhetővé váltak az erdőrészlet fatermési adatait tartalmazó mezők

 

Tisztelt MEGOSZ Tagok

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok 

Tisztelt Erdőgazdálkodók

Jogszabályváltozás miatt az Erdőtérképen (https://erdoterkep.nebih.gov.hu/) elérhetővé váltak az erdőrészlet bizonyos fatermési adatait tartalmazó mezők a részletinformációk között.

A Magyar Közlöny 2020. évi 288. számában megjelent a 647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályairól. A rendelet 3. mellékelte tartalmazza az értékbecslési ajánlat elkészítésének szabályait. Az értékbecslési ajánlat alkalmazásához az erdőrészletek és az erdőgazdálkodási tevékenységet közvetlenül szolgáló földterületek területét hektár mértékegységben, az erdőrészlet főfafajának fatermő képességét m3 /hektár/év egységben, az erdőrészlet fajlagos fatérfogatát m3 /hektár egységben a Erdőtérképen elérhetővé tettük.

További részletek az alábbi linlen érhetők el.

http://www.nfk.gov.hu/Az_Erdoterkep_megjeleniti_az_erdoreszlet_fatermesi_adatait__news_1191

Az erdőrészlet információk az erdőrészlet alakzatára kattintással alapértelmezetten megjelennek. De a funkció az Elem információ gomb   megnyomásával érhető el. A megjelenő táblázat tartalmazza az erdőrészletek nyilvános adatait: Értékbecsléséhez fatermőképesség adat (Ftk)Értékbecsléséhez fakészlet adat (V). Ha az adat, hosszúsága miatt nem látszik teljesen, az információs panel átméretezhető, az oszlopszélesség egyénre szabható. (a honlap újratöltésével a méret visszaáll az alapértelmezettre) Valamint javasoljuk a letöltés funkciót, amely CSV (pontosvesszővel elválasztott egyszerű szöveges formátum) és XLS formátumban teszi elérhetővé az erdőrészlet összes adatát.

Forrás: NFK; Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály