NFK Erdészeti Főosztály 2022 évi kreditpontot érő képzései

 

Tisztelt Erdőtulajdonosok!

Tisztelt Erdőgazdálkodók!

 

Az NFK Erdészeti Főosztálya az alábbi kreditpontot érő online képzéseket indítja.

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya kettő online választható kiegészítő képzést hirdetett.

Cím: Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés I.

         Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés II.

A képzések célja az erdészeti szakirányítói tevékenység segítése a mindennapi közigazgatási ügyintézésben. A különböző típusú formanyomtatványok kitöltése, az azok során előforduló leggyakoribb hibák kerülnek bemutatásra. Az erdészeti szakirányítók szerepe, kötelezettségei illetve működési feltételei, a körzeti erőtervezéshez és az erdőtérkép használatához kapcsolódó ismeretek, az adatszolgáltatás rendje is ismertetésre kerül.

A választható kiegészítő képzésekről további információk az NFK honlapján, a https://nfk.gov.hu/Valaszthato_kiegeszito_kepzesek_listaja_news_944  oldalon találhatók.

A képzésre történő jelentkezés és a képzés elismerésének feltételei részletesen a megadott oldalon, a Képzés alapadatai, tematikája feliratra kattintva megjelenő tájékoztatóban olvasható.

Az NFK egy-egy napra max. 100 fő jelentkezését tudja befogadni. Jelentkezni a meghirdetett képzés időpont előtti 10. napig lehet. Mindkét képzés 3-3 alkalommal kerül megrendezésre (minimális létszám 30 fő).

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő.

A képzések elfogadott teljesítése esetén a résztvevő 20-20 kreditpontot kap. Egy képzés teljesítéséért csak egyszer írható jóvá kreditpont.

Aki 2020. július 1-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben középfokú végzettségű, kizárólag szakfeladatokat ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzetként szerepelt, annak a jelenleg hatályos 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet alapján 2022. július 1-ig minimum 48 kreditpontot kell összegyűjtenie.

 Forrás: Erdészeti Főosztály; Erdőrendezési és Erdővédelmi Osztály