Középfokú jogosult erdészeti szakszemélyeknek 2023 július 1-én lejár a jogosulti időszaka.

 

Azoknak a középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyeknek, akik 2020.07.01-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben rendészeti feladatokat ellátó kiemelt besorolással szerepeltek és az eltelt időszakban nem szüneteltették tevékenységüket2023. június 30-án lejár az aktuális jogosulti időszakuk.

Az ő létszámuk jelenleg 1185 fő. Közülük 720 fő teljesítette a kreditpont-gyűjtési (min. 72 pont) kötelezettségét és a 2022. évi kötelező kiegészítő képzést (továbbiakban: 2022. évi KKK). Rajtuk kívül még 204 fő teljesítette a KKK-t, de még nem gyűjtött elegendő kreditpontot. Nekik 2023. június 30-ig még adott a lehetőség, hogy a Nemzeti Földügyi Központ honapján, az https://nfk.gov.hu/Akkreditalt_valaszthato_kiegeszito_kepzesek__illetve_szakmai_rendezvenyek_news_669 oldalon elérhető akkreditált válaszható kiegészítő képzéseken vagy szakmai rendezvényeken történő részvétellel a hiányzó kreditpontjaikat összegyűjtsék. Az oldalon jelenleg 14db választható kiegészítő képzés és 2db szakmai rendezvény érhető el. A jelentkezési lehetőség ismertetése a Képzés alapadataitematikája vagy a  Rendezvény programja hívószavakkal elérhető anyagokban található.

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy az eddig megszerzett saját kreditpontokat az Erdőtérképen meg lehet tekinteni. Amennyiben eltérést tapasztal, azt telefonos elérhetőségének megadásával kérjük jelezze az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail címünkre.

Aki teljesítette a meghosszabbítási feltételeket (min. 72 kreditpont, KKK) és folytatni szeretné jogosult erdészeti szakszemélyzeti tevékenységét, az 2023. június 30-ig a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes vármegyei kormányhivatal erdészeti hatóságához nyújtsa be meghosszabbítási kérelmét. Erre formanyomtatvány szolgál, letölthető az előzőekben megadott oldalunkról, vagy a https://nfk.gov.hu/Erdeszet___Nyomtatvanyok_news_303 oldalunkról.

A fenti adatok alapján az érintettek közül 261 főnek már biztosan nem hosszabbítható majd meg 2023. július 1-től öt évre a jogosulti időszakuk, nem teljesítették a 2022. évi KKK-t. Nekik nem kell kreditpontot gyűjteniük, a meghosszabbítási kérelmet ne nyújtsák be.

Budapest, 2023. május 25.

Forrás:

Nemzeti Földügyi Központ

Erdészeti Főosztály