FIGYELEM! FONTOS! SÜRGŐS!! Kifizetési kérelem benyújtási lehetőség Úmvp-s erdészeti jogcímekre

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

FIGYELEM!! 2011. évben nemcsak a korábban jelzett három UMVP-s erdészeti jogcímre (erdészeti potenciál, erdőszerkezet átalakítása és erdő környezetvédelmi intézkedések), hanem az  alábbi közlemény szerint  az „agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági földterületeken történő első létrehozása” és a”mezőgazdasági területek erdősítése ÚMVP-s erdészeti jogcímekre is lehet kifizetési kérelmet benyújtani határozat nélkül is!!

A Közleményt teljes terjedelmében az alábbiakban közöljük:

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 68/2011. (V. 11.) Közleménye

A 2011. évi kifizetési kérelmek benyújtási feltételeinek változásáról az ÚMVP agrár-erdészeti rendszerek létrehozása és a mezőgazdasági területek erdősítése intézkedéseinél a 46/2009. (IV. 16.) FVM rendelet és a 88/2007. (VIII. 17.) FVM rendelet lehetővé teszi,hogy a támogatási kérelmeket benyújtó, de még jogerős támogatási határozattal nem rendelkező magánerdőgazdálkodók saját felelősségre elkezdjék a támogatandó beavatkozásokat.

Annak érdekében, hogy e gazdálkodók már 2011. évben is kifizetési kérelmet nyújthassanak be, ezáltal korábban részesülhessenek támogatásban, a rendeletek módosítása folyamatban van.

A módosítás értelmében kifizetési kérelem benyújtására 2011. évben az „agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági földterületeken történő első létrehozása” és a „mezőgazdasági területek erdősítése” intézkedések esetében – a jogerős elutasító határozattal vagy jogerős, eljárást megszüntető végzéssel rendelkező ügyfél kivételével    az az ügyfél        jogosult, aki támogatási kérelmet nyújtott be. Fenti módosítás hatálya a folyamatban lévő ügyekre is kiterjed.

Azon gazdálkodók, akik jogerős támogatási határozattal rendelkeznek, a kifizetési kérelem benyújtása során a támogatási határozat számát továbbra is kötelesek feltüntetni.

Budapest, 2011. május 11.

Búsi Lajos

helyettes államtitkár