Nyilvános interaktív erdőtérkép az MgSzH honlapján

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága az erdőgazdálkodási tevékenység megismerésének újabb fejezetét nyitotta meg a nyilvánosság előtt. Az MgSzH honlapján az erdészeti hatóság a hazai erdők térképen történő megjelenítésével vizuális formában nyújt információt minden gazdálkodónak, erdő iránt érdeklődő szervezetnek, állampolgárnak.

Az intézmény honlapján, lényegét tekintve, egy általános, időszakosan frissített térkép érhető el szabadon bárki számára. A térképen a GoogleMaps hátterét használva, megfelelő nagyítással megjelenik a magyarországi erdők igazgatási beosztása (Megyei Kormányhivatalok Erdészeti Igazgatóságai, erdőtervezési körzetek, „erdészeti” helységek, erdőrészletek). Az erdőrészletre kattintva, a fentiek mellett, az erdők legfontosabb adatai érhetők el – pl. az erdő elsődleges rendeltetése, az erdőtervezés éve, az erdészeti táj, a természetvédelmi védettség, a tulajdonosi forma, stb… –. Az információk a képernyő térkép alatti részén olvashatóak. A térképi megjelenítés tematikája tetszés szerint beállítható.

Ezt a rendszert bármely internettel rendelkező felhasználó korlátozás nélkül elérheti az alábbi linken

http://erdoterkep.mgszh.gov.hu/

Mindamellett felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a közzétett adatok csak tájékoztatásra szolgálnak, hivatalos adatközlésnek nem tekinthetők, hivatali eljárásban nem használhatóak. Hivatali célra az MgSzH Erdészeti Igazgatóság a korábbi gyakorlatnak megfelelően szolgáltat adatokat.

MgSzH Erdészeti Igazgatóság