Az egységes kérelem beadása !

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hamarosan indul az egységes kérelem beadása.
Ezzel kapcsolatosan az MVH az alábbi tájékoztatást jelentette meg a honlapján:
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/hirek/mvh_hamarosan_indul_az_egysege_

2012-03-26 08:55 A 2012. évi egységes kérelem keretében – a változásvezetési kérelmen felül – 25 jogcímre lehet kérelmet kitölteni és benyújtani.
Az elektronikus kérelemkitöltő felület _*2012. április 2-án nyílik meg.*_

2012-ben az egységes kérelem keretein belül összesen 25, köztük az alábbi 5 jogcím alapján igénybe vehető támogatásokra lehet kérelmet benyújtani.

•A húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatása;
•Különleges rizstámogatás;
•Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós támogatás;
•Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás;
•Natura 2000 erdőterületen történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatás.

Az MVH nem tervez alapvető változásokat a kérelem kitöltés, illetve benyújtás folyamatára vonatkozóan. A kérelem kitöltését és benyújtását a korábbi éveknek megfelelően az alábbiak szerint tudják az ügyfelek megtenni:

◦Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, saját nevében saját ügyfélkapuján keresztül.
◦Amennyiben a gazdálkodó nem rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval
a) technikai közreműködőként igénybe veheti falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
b) meghatalmazhatja falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
c) meghatalmazást adhat saját tanácsadójának.
Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy

◦az ügyfelek már az elektronikus kérelemkitöltő felület megnyílása előtt kezdjék meg nyilvántartási adatik felülvizsgálatát, pontosítását;

◦a meghatalmazott a kérelem kitöltését csak az MVH által nyilvántartásba vett, érvényes meghatalmazással tudja megkezdeni;
◦amennyiben a gazdálkodó technikai közreműködőt kíván igénybe venni, minden esetben – függetlenül attól, hogy 2011-ben adott-e megbízást technikai közreműködésre – időben gondoskodjon a 2012. évi EK beadására vonatkozó, technikai közreműködés igénybevételéről szóló nyomtatvány kitöltéséről.

A támogatás igénylésére vonatkozó részletes feltételeket tartalmazó tájékoztató 2012. márciusától az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) található meg.

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek azwww.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.

A naprakész tájékozódás érdekében vegyék igénybe az MVH hírlevél szolgáltatását és regisztráljanak a www.mvh.gov.hu oldalon.

Erdészüdvözlettel:

Luzsi József
elnök