Tájékoztatás !

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Nemrég (április 02-án) felhívtuk szíves figyelmüket, hogy indul az egységes kérelem beadása és közzé adtuk az MVH ezzel kapcsolatos tájékoztatását.
További segítségként kívánjuk jelezni, hogy az egységes kérelmekkel kapcsolatos eljárási szabályokról megjelent a vidékfejlesztési miniszter 29/2012.(III.24.) VM rendelete is, ami az alábbi linkre kattintva nyitható meg:

http://www.magyarkozlony.hu/

Magyar Közlöny 34. száma
6565-6576-ig (nyomtatásnál a 19. oldaltól a 30. oldalig)

Érdekes jelenség, hogy mind az MVH közleménye,  mind a VM hivatkozott rendelete a 2012-ben egységes kérelem benyújtására jogosult jogcímek között említi a Natura 2000 erdőterületeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatást, ugyanakkor az ezzel kapcsolatos támogatási rendelet még a mai napig sem jelent meg. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg rendkívül rövid idő marad a Natura 2000 magánerdőben kijelölt erdőterületein a gazdálkodók kiértesítésére és a kérelmek benyújtására, ha a rendelet megjelenése tovább csúszik.  A MEGOSZ mindent megtesz annak érdekében,hogy a jelzett  jog-szabály minél hamarabb kiadásra kerüljön.

Erdészüdvözlettel:

Sárvári János
ügyvezető elnök