Tájékoztató a kötelező képzésekkel kapcsolatban

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az Agrárkamarától kapott információk alapján szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy a különböző jogcímek vonatkozásában a Nemzeti Agrárszaktanácsadási-, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) a héten kapta meg a listát az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) a képzésre kötelezett ügyfelekről.

A lista 1-2 héten belül feldolgozásra kerül és a képzések szervezésének függvényében a képzésre kötelezettek levélben értesítést kapnak az őket érintő képzésről (időpont, helyszín, stb…)

Azonban az értesítéstől függetlenül az ügyfélnek saját érdekében ajánlott a NAKVI honlapján tájékozódni az alábbi linken található ÚMVP Képző Szervezeteknél,

http://www.vkszi.hu/umvpkepzes/t_publikus_kepzo.php

hogy (hol, mikor, milyen) képzés van szervezés alatt, mert nem csak a levélben kiértesített helyen és időben vehetnek részt a képzésen, hanem az ügyfél számára leginkább megfelelő helyszínen és időpontban is.

Legalább 5 fő jelentkezése szükséges egy képzés szervezésének megindításához, ezért is fontos a személyes érdeklődés, hogy a Képző Szervezet tudjon az igényről (ez főként azokra vonatkozik akik már kaptak korábban értesítést, de valamilyen ok miatt eddig nem vettek részt a kötelező képzésen).

 

Jelenleg a NATURA 2000 erdős jogcímek kötelező képzése van soron, melynek tananyaga most készül, úgyhogy hamarosan küldeni fogják az érintetteknek a tájékoztató levelet.

 

Fontos tudni, hogy a képzésen való részvételről szóló igazolásnak az utolsó kifizetési kérelem beadásakor rendelkezésre kell állnia, illetve a kötelező képzésen való részvétel elmulasztásából eredő joghátrány alól mentesség nem igényelhető.

 

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök