Megkezdte az MVH az ERDŐFELÚJÍTÁSI és ERDŐTELEPÍTÉSI támogatások utalását!

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte az erdőfelújítási, valamint az erdőtelepítési támogatások utalását!

Köszönhetően annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium a jogos támogatási igények egészének kifizetéséhez elegendő forrást biztosított, az idén nem kell keretkimerülés miatt elutasítani egy kérelmezőt sem. Az erdők felújításának (de minimis) támogatására 91 millió forintot, míg az erdőtelepítési támogatásra 182 millió forintot kapnak az erdőgazdálkodók. Azok a gazdálkodók számíthatnak most támogatásra, akik az illetékes erdészeti hatósághoz 2012. november 15. és december 15. között kérelmet nyújtottak be, és az erdészeti hatóság adatszolgáltatása, továbbá a jogszabályban foglalt egyéb feltételek alapján támogatási jogosultságot szereztek.

Az MVH 71. számú hírlevelét az alábbi linkre kattintva tudják olvasni:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/hirek/hirlevelek/mvh_hirlevel_71_szam_20130506_1037331

A közlemények közül külön felhívom figyelmüket az alábbiakra:

 Módosultak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó rendeletek

Az egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 28/2013. (IV. 30.) VM rendelet és az egyes agrártámogatási és egyéb agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 30/2013. (IV. 30.) VM rendelet alapján módosultak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó rendeletek.

– Módosult a 2013. évi egységes kérelem benyújtásáról szóló MVH Közlemény:

Megjelent a 71/2013. (IV.23.) számú MVH Közlemény a 2013. évi egységes kérelem benyújtásáról szóló 66/2013. (IV.10.) számú MVH Közlemény módosításáról. A módosítás a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatást igénylők által papír alapon benyújtandó dokumentumokat érinti, továbbá pontosításra került az elsődleges képviselet bejelentésére vonatkozó tájékoztatás. A Közlemény módosítással nem érintett rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak.

– 74/2013. (V.02.) számú MVH Közlemény

A mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához a 2012. évtől igényelhető támogatás kifizetésének igényléséről.

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök