Tisztelt MEGOSZ Tagok!

A HANGYA Szövetkezéstől az alábbi levelet kaptuk, amiben tájékoztatnak a Szövetkezeti törvényjavaslat véleményezési lehetőségéről.
Kérjük mindazon tagjainkat, akiket a tervezett jogszabály érint, tegyék meg észrevételeiket az alábbi levélben megadott e-mail címre.

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János
ügyvezető elnök
MEGOSZ

Tisztelt Barátunk !

Tájékoztatom, hogy a hétfői napon nyilvánosságra került a szövetkezeti törvénykezésre vonatkozó azon elképzelés, amelynek gondozását a közgyűlésünkön szervezetünk elnökévé választott Patay Vilmos országgyűlési képviselő végzi.

A szabályozással kapcsolatos javaslatok a http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=194098 linken érhetők el. A törvényjavaslat a tervek szerint a Fidesz honlapján július végéig megtalálható, és a szovetkezetitv@fidesz.hu e-mail címre várják az észrevételeket, javaslatokat.

A társadalmi vitára bocsájtott anyag a törvénytervezet mellett módosító javaslatot fogalmaz meg a 2013. évi V. törvényre (Polgári Törvénykönyv új szabályaira) vonatkozóan is a szövetkezeti rendszer egységes rendszerének megvalósítása érdekében, mivel az a 2006. évi X. törvény gondolatiságán alapul. (A könnyebb kezelhetőség érdekében csatoltan megküldöm a törvényjavaslatot, és a Ptk. módosítására vonatkozó javaslatot is.)

Korábbi partneri kapcsolatunk tükrében köszönettel vennénk, ha esetleges véleményét nem csupán a FIDESZ által megadott e-mail címre, de hozzánk, a hangyaszov@gmail.com címünkre is megküldené.

Ptk_Módosító javaslat_13_05

Szövetkezeti törvény mód

Budapest 2013. július

Üdvözlettel:

(dr. Szabó Zoltán)

a HANGYA főtitkára