Erdészeti támogatások konferencia

Helyszín


Nagyobb térképre váltás

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium (első emelet 101/A tárgyaló)

 Regisztráció

 

A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdések tekintetében kérjük, keresse

 

Bódis Pál munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

 telefon: (1) 795 3539,

 

e-mail: pal.bodis@vm.gov.hu

 

 Részvételi szándékát 2013. október 1-ig szíveskedjen a fenti e-mail címre jelezni

 

 

 

viewer

 Háttér

 

Időbeosztás

Esemény

9:30 – 10:00

Regisztráció

10:00 – 10:15

Üdvözlés, köszöntő

Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár köszöntője

10:15 – 10:35

Díjátadási ünnepség

Szakszerű Erdőgazdálkodásért díj – az év legelismertebb erdészeti szakszemélye, átadja a NÉBIH elnöke

Kétmilliomodik hektár magyar erdőemlékérem – átadják az Országos Erdészeti Egyesület és a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága vezetői

10:35 –

Előadások 15-20 perces időtartamban,

EU Erdészeti Stratégia 2020-ig (VM Erdészeti Halászat és Vadászati Főosztály – Szepesi András szakmai főtanácsadó)

Az ÚMVP 2007-2014. jelenlegi állása, 2014-ben megnyíló erdészeti jogcímek (VM Agrárfejlesztési Főosztály – Galambos Annamária főosztályvezető)

Új lehetőségek a Vidékfejlesztési Programban és a kapcsolódó operatív programokban a 2014 -2020 közötti időszakban (Európai Bizottság, Mezőgazdasági Főigazgatóság – Szedlák Tamás erdészeti szakértő)

A Vidékfejlesztési Program készítése – az erdészeti érdekképviseletek, erdőgazdálkodók, kutató-oktató helyek bevonása a program tervezésébe (VM Vidékfejlesztési Főosztály – dr. Maácz Miklós főosztályvezető)

Natura 2000 támogatások uniós forrásai (VM Természetmegőrzési Főosztály)

Erdészeti kutatások a jövőbeni vidékfejlesztési célkitűzések megalapozására (Erdészeti Tudományos Intézet – dr. Borovics Attila főigazgató)

Erdészeti szakképzés, szaktanácsadás,kutatás-fejlesztés-innovációs együttműködések új irányai (NÉBIH – dr. Loncsár Krisztina szakmai tanácsadó)

13:30-

Állófogadás

Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe. Az Erdők Hete programsorozat témájául dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén az erdő közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg. A Vidékfejlesztési Minisztérium a programsorozat keretében egy szakmai konferenciát rendez, amelynek témája az erdők védelmével, az erdőgazdálkodással kapcsolatos uniós célkitűzések ismertetése, valamint ezek megvalósításának egyik legfontosabb eszközeként a jövendő Vidékfejlesztési Programban rejlő lehetőségek bemutatása. A közelmúltban, szeptember 20-án az Európai Bizottság által elfogadott Erdészeti Stratégia bemutatását követően a vidékfejlesztési eszközök, lehetőségek és az erdészeti tudomány fontos és a vidékfejlesztés számára közvetlenül hasznosítható eredményeinek ismertetésére kerül sor. Az uniós prioritások között a környezetvédelem és ezen belül is a Natura 2000 kiemelt figyelmet kap, így a közelmúltban e témakörben rendezett konferencia eredményeinek összefoglalását is érdemes megismerni.

Az előadásokat követően rövid konzultációra nyílik lehetőség. A konferencia elsődleges célja a legfontosabb aktuális ismeretek átadása egységes keretrendszerbe foglaltan figyelemfelhívás jelleggel.