Március 21. az Erdők Nemzetközi Napja

A FAO a 2014. évi Erdők Nemzetközi Napjára egy perces, az erdőkre a figyelmet felhívó videót készített, mely 8 nyelven érhető el.
Megosztás:

Az ENSZ Közgyűlés 61. plenáris ülésén 2012. december 21-én döntöttek arról, hogy 2013-tól kezdődően március 21. legyen minden évben az Erdők Nemzetközi Napja.
E döntés előkészületei már ismertek voltak, így a 58/2012. (VI. 25.) VM rendelet változást hozott a Pro Silva Hungariae díjak terén. 2013-mal kezdődően az évi 6 díjat egyszerre, március 21-én az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából adja át a vidékfejlesztési miniszter a rendelet szerint. A 2013. évi kitüntetés átadásról FATÁJ beszámoló.
A 2014. évi Erdők nemzetközi Napjára készülve a FAO elkészített egy pontosan egy perces videót.

A video elérhető arab, angol, francia, olasz, orosz, spanyol, kínai (egyszerűsített), valamint német nyelven. Március 21-én ez a spot menni fog a CNN International, és mind a hat regionális CNN, valamint az Euronews és a Deutsche Welle csatornán, továbbá a BSkyB (Sky television) közösségi csatornáin.

Az egy perces videó szövege magyarul:

– Az erdő életünk része.

– Megvéd bennünket mialatt felnövünk. (életünk során)

– Tisztítja a levegőt, amit belélegzünk.

– Élelmet, vizet, egészséget ad nekünk.

– Menedéket, munkahelyet, bevételt nyújt.

– Nézz körül: el tudod képzelni életedet nélküle?

– Március 21-én gondolj erdeinkre: ápold, erdeink a jövőnk!

(Azzal, hogy a vízügy 2014. január 1-vel átkerült a VM-től a BM-hez, a rendeletben még szereplő március 22-i Víz Világnapja és a kapcsolódó kitüntetések ügye is a BM-hez került. (MTI 2013.12.09.) Így az idén nem lesz a tavalyihoz hasonlóan összevonva a VM-ben az Erdők és a Víz Világnapja kitüntetési esemény.)

Amíg a 2014. évi Víz Világnapjával kapcsolatban interneten számos találat van, addig az idei Erdők Világnapja (Erdők Nemzetközi Napja) 2014-re nem kapok egyetlen találatot sem.

Forrás: FAO.org, orientpress.hu,
Összeállította: Mőcsényi