Az Erdészeti Lapok mellett immár elérhető az Erdészettörténeti Közlemények mind a 108 kötete, digitális formában is. ( Fatáj-online után )

Az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Elektronikus Könyvtár időszaki kiadványokat kezelő szolgáltatása az EPA azaz Elektronikus Periodika Archívum. Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis a Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, mely a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok könyvtári igényű nyilvántartására, illetve egyes folyóiratok archiválására irányul. Ez utóbbi, a folyóirat archiválás terén ismerhettük meg már korábban az Erdészeti Lapok kezdetektől digitalizált és kereshető változatát.

Most pedig az Erdészettörténeti Közlemények digitalizálása is elkészült.

(Kattintson a képre, hogy elérje az Erdészettörténeti Közleményeket)

Az Országos Erdészeti Egyesület Erdészettörténeti Szakosztálya gondozásában, 1965. óta jelenik meg az Erdészettörténeti Közlemények kiadvány, melyet általában a szakosztály tagjai írnak, Dr. Oroszi Sándor a szakosztály elnöke szerkeszt. Támogatók és az Egyesület pénzügyi finanszírozásában kerül kiadásra. 2013-ig 108 kötet jelent meg. (A kötetek számozása az 1990. évi 20. után 1990-ben újraindult, így a digitalizáltan elérhető legújabb szám a 2013. évi 88.)

A digitalizálást az Országos Erdészeti Egyesületmegbízásából készítette a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület. Az archívum létrehozatalát a Wagner Károly Alapítvány támogatta. Az archívum elkészítésében közreműködtek:

Nagy László (OEE),Dr. Sárvári János (OEE), Csáki Zoltán, a MEK Egyesület és az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai.

Álljon itt az Erdészettörténeti Közlemények 1965. évi 1. számából a legelső írás,dr. Ágfalvy Imre beszámolója az Erdészettörténeti Szakosztály megalakulásáról