FONTOS! SÜRGŐS! MVH Közlemény a 2015. évi egységes kérelmekről

FIGYELEM!! Az EMVA erdőtelepítések után igényelhető a földalapú támogatás és a zöldítési támogatás is!

Tisztelt Magánerdő Gazdálkodók!

Megjelent a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 45/2015. (IV. 8.) számú KÖZLEMÉNYE a 2015. évi egységes kérelem benyújtásáról, továbbá az egyes jogcímek támogatási tájékoztatóiról.

A Közlemény és a tájékoztatók az alábbi helyen érhetők el:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk452015

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlemény mellékletei jogcímenként külön-külön is tartalmazzák a tudnivalókat, így valamennyi erdős jogcím esetében is.

Ezek közül is kiemelten fontos az a változás, ami az 12. mellékletben, az EMVA mezőgazdasági területek erdősítése támogatási tájékoztató 5. oldalán olvashatunk az alábbiak szerint:

„Fontos változás az előző évekhez képest: Az 1307/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelet 32. cikk (2) bekezdése lehetővé teszi a 2008. évtől kezdődően EMVA-MgTE jogcímben támogatási jogosultságot nyert ügyfelek számára a már megvalósított erdőtelepítéssel érintett területek vonatkozásában az egységes területalapú támogatás, továbbá a zöldítés jogcímek igénylését is.”

Ez azt jelenti, hogy az EMVA-s erdőtelepítésekre vonatkozóan a területalapú támogatás és a zöldítési támogatás is igényelhető!

Kérünk mindenkit, figyelmesen olvassa el a tájékoztatóban foglaltakat az egységes kérelmek benyújtásakor!

Erdészüdvözlettel:

Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök