Erdészeti sajtódíjra vár javaslatokat a NÉBIH és az Országos Erdészeti Egyesület

Az idei évben is átadják a „Kétmilliomodik hektár magyar erdő” emlékérmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága és az Országos Erdészeti Egyesület által 2008-ban alapított emlékéremmel a sajtó azon képviselőinek teljesítményét ismerik el, akik munkájuk során kiemelten foglalkoznak a magyar erdőkkel. A díjra 2015. szeptember 15-ig várják a jelöléseket a szervezők.

Az emlékérem odaítélésének főbb szabályai:

  • Az emlékérem kizárólag egyéni teljesítmény elismerésére szolgál.
  • Évente egy darab emlékérem adományozható.
  • Az emlékéremhez pénzdíj nem kapcsolódik.
  • Az emlékérmet az írott és elektronikus sajtó azon munkatársai, újságírók kaphatják, akik munkájuk során huzamosan és aktívan részt vettek a magyar erdőkkel, a magyar erdőgazdálkodással kapcsolatos kommunikációban, legyen az a médiában megjelenő híradás, szakmai tartalmú műsor szerkesztése, tényfeltáró újságírás, erdész szakemberek kommunikációs oktatása.
  • Az elismerés alapja lehet életút, vagy egyedi kiemelkedő teljesítmény.

A díjazottakra jogi és magánszemélyek egyaránt tehetnek javaslatot, melyeket 2015. szeptember 15-ig lehet beküldeni kizárólag írásos formában a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága (1370 Budapest, Pf.: 345.), vagy az Országos Erdészeti Egyesület (1021 Budapest, Budakeszi út 91.) részére. A határidőn túl érkező ajánlások nem érvényesek, így azokat a két alapító szervezetnek nem áll módjában elfogadni.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • a javasolt személy részletes életútját, kiemelten azokat a tevékenységeit, amelyek indokolják az emlékérem adományozását,
  • a javasolt személy főbb adatait (Az adatlap megtalálható a www.oee.hu-n, valamint letölthető innen)

Az emlékérmeket várhatóan a 2015. évi „Erdők hete” rendezvénysorozaton adják majd át.

(Forrás: NÉBIH, OEE)

Kérjük Kedves Tagtársainkat, magánerdő tulajdonosokat és gazdálkodókat, ha van a fenti kiírásnak megfelelő jelöltjük a díjra, akkor azt minél előbb jelezzék nekünk.

 

Erdészüdvözlettel:

 

Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök

.

Mellékletek terület

Melléklet (megosz.vcf) előnézete