Az NFK Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2021. évi jogosulti alapképzését

 

Tisztelt MEGOSZ Tagok

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok

Tisztelt Erdőgazdálkodók

 

Tájékoztatom Önöket hogy a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya megszervezi az erdészeti szakszemélyek képzését és vizsgáztatását.

A képzésen azok a szakszemélyek vehetnek részt a szakirányú végzettséggel és a megfelelő gyakorlati idővel, és jogosult erdészeti szakszemélyként kívánnak a továbbiakban tevékenykedni.

Nem kell bejelentkezni és vizsgált tenni a már jogosult erdészeti szakszemély státuszban lévő szakembereknek.

 

A belejentkezés részleteit az alábbiakban olvashatják.

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az  erdészeti szakszemélyzet 2021. évi jogosulti alapképzés ének ütemezését.

 A hirdetmény elérhetősége:  SZAKSZEMÉLYZETI KÉPZÉS

( http://www.nfk.gov.hu/Erdeszeti_szakszemelyzet_jogosulti_alapkepzese_es_vizsgaztatasa_news_554 )

Az ütemezés szerint a távoktatásos formában megvalósuló képzés két oldalon, 2021. április 12. – 2021. május 7., valamint 2021. október 11. – 2021. november 5. közötti intervallumokban kerül sor, amely a képeket követő héten vizsgált zárul.

A képzésekre azok kezdete előtt 30 napos jelentkezési időtartamot biztosítunk.

A képzés lebonyolításában együttműködő partner a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 

A képzéssel kapcsolatos további részletek:

Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása

Tájékoztatom az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. Rendelet. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás a pandémia helyzettől függően jelenlévő vagy online vizsga alapján történő megrendelésre.

Az alapképzésre az Agrárminisztériumban az erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál az erdészeti hatósági vagy az erdészeti igazgatási munkakörben, a kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak jelentkezhetnek.

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve.

A 2021. év folyamán összesen két jogosulti alapképzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak.

Képzés

sorszáma

Jelentkezési lehetőség időtartama Képzés időtartama Vizsga
2021.1. 2021. március 1. – 2021. március 31. 2021. április 12. – 2021. május 7. 2021. május 11.

kedd

2021.2. 2021. augusztus 30. – 2021. szeptember 30. 2021. október 11. – 2021. november 5. 2021. november 9.

kedd

 

Az adott jogosulti alapképzésre és vizsgára  a meghirdetett pályázási időtartamon belül lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján elhelyezett linken keresztül. A linket a jelentkezési időtartam kezdetekor fogjuk elérhetővé tenni a Jelentkezés nevű tájékoztatóját, amely az alábbiakban található, a Vizsgaszabályzat alatt lesz elérhető.

Információ az alapképzésről

Vizsga

Vizsgaszabályzat

A képzéssel kapcsolatos kérdések az  erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu  e-mail-címre küldhetőek.

Forrás: Nemzeti Földügyi Központ

              Erdészeti Főosztály

Erdészüdvözlettel:

Duska József