ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI LEHETŐSÉG AZ ERDŐTERVEZÉS IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE ALATT

Az erdőgazdálkodói javaslatok ezentúl elektronikus úton is benyújthatók a körzeti erdőtervezéshez!

körzeti erdőtervezés igazgatási szakaszában az érintett erdőgazdálkodók a használatukban álló erdőket érintően, az előzetes erdőterv javaslathoz tárgyév április 30-ig észrevételeket, javaslatokat tehetnek. A javaslat lehetséges tartalmát és a benyújtás feltételeit a 433/2017. (XII.21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése szabályozza.

A magánerdő gazdálkodók a továbbiakban a https://magyarorszag.hu/ weboldalon keresztül is benyújthatják erdőgazdálkodói javaslatukat, digitális azonosítást követően, a mezőgazdaság fejezeten belül, az „ERDŐGAZDÁLKODÓI JAVASLATOK KÖRZETI ERDŐTERVEZÉSHEZ (EFO-010G)” menüpontban. A beküldéshez szükséges formanyomtatványok elérhetők az ügyintézés során a weboldalról, illetve az Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján a Nyomtatványok menüponton belül, az „Erdőgazdálkodói javaslatok körzeti erdőtervezéshez” bekezdés alatt. Ugyanitt megtalálható a részletes tájékoztató is az erdőgazdálkodói javaslatok elektronikus beküldésével kapcsolatban!

A körzeti erdőtervezés igazgatási tevékenységének megkezdéséről az érintett erdőgazdálkodókat az NFK minden esetben tájékoztató formájában értesíti. Minden a körzeti erdőtervezéssel kapcsolatos aktuális további információ elérhető az NFK honlapjáról az Erdőtervezés menüpontból!

Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály