Örökerdő kezelési tervek – akkreditált képzés

Az Országos Erdészeti Egyesület Örökerdő Szakosztálya szervezésében 2023. június 7-én 13:00-19:00 között, NFK által 20 kreditponttal akkreditált, online képzésre kerül sor az örökerdő kezelési tervek készítése, tartalmi követelményei témakörben. 

A képzés tartalma:

  • A képzés anyaga az NFK honlapján található útmutatóra épül.
  • Összegzi az örökerdő üzemmódú területek kezelésében nyert eddigi tapasztalatokat.
  • Bemutatja az örökerdő kezelési terv „A” részének (adott gazdálkodó örökerdő üzemmódú erdei kezelésének általános irányelvei) és  „B” részének (Adott erdőrészletre vonatkozó kezelési terv elkészítése) elkészítését.
  • A képzésben résztvevőknek lehetőséget biztosít a képzés során a különböző szimulált feladatok megoldására (előre letölthető Excel fájlok segítségével bárki gyakorolhatja az örökerdő kezelési terv „B” részének elkészítését), mely állami és magánerdő gazdálkodóknak egyaránt hasznos és elérhető.
  • Bemutatja a NAVISCON Zrt. részvételével az ESZR Örökerdő Modult, annak alkalmazását, és elméletileg lehetőség nyílik klónozott felületen keresztül itt is a szimulált adatokkal való gyakorlásra a résztvevőknek.
  • Ehhez kapcsolódva szintén bemutatjuk az örökerdő önellenőrzés digitalizálást szolgáló mobiltelefonos applikációt, mely kiváltja a terepi papíralapú jegyzőkönyveket és megkönnyíti az adatok továbbítását és feldolgozását (NAVISCON Zrt.) .

A képzés programja letölthető az NFK honlapjáról, de az alábbi kapcsolóval is elérhető.

Az örökerdő kezelési terv készítésének elméleti háttere

A képzés díja kizárólag a OEE bevételét képezi és az egyesületi szakmai működés forrásait növeli!

Szervező:  Dr. Csépányi Péter szakosztály elnök

Örökerdő Szakosztály, https://www.oee.hu/szakosztalyok/orokerdo_szakosztaly

Országos Erdészeti Egyesület

Tel.: +36209846006

e-mail: csepanyi.peter@pprt.hu