KITÜNTETETT ERDÉSZEK (Lomniczi Gergely)

A MEGOSZ vezetősége és tagsága ezúton is szeretettel gratulál valamennyi kitüntetett erdész kollégának!
Külön öröm számunkra, hogy a MEGOSZ alelnöke, Dr. Ódor József is ott található közöttük, mint a Pro Silva Hungariae díj kitüntetettje!

„2011.03.11
Magas kitüntetést kapott az OEE elnöke

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából a

Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át:

Zambó János Péter erdőmérnöknek, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának, az Országos Erdészeti Egyesület elnökének, a természetszerű erdőgazdálkodási módszerek részeként a természetes felújítások technológiáinak színvonalas és hatékony alkalmazásáért, az erdővagyon-gazdálkodás lehetőségeinek mind jobb kihasználásáért.

Rakk Tamás István erdőmérnöknek, a hazai erdő és vadgazdálkodást szolgáló több évtizedes tevékenységéért, a „vállalkozó erdész” rendszerének életre hívásáért és kidolgozásáért.

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott:
Hilke Höhn, a Türingiai Mezőgazdasági, Erdészeti, Természetvédelmi és Környezeti Minisztérium osztályvezetőjének, egy évtizeden át a magyar-türingiai kétoldalú együttműködés területén, különösen a környezetvédelem, az erdészet és a vidékfejlesztés érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Som László, az Állami Erdészeti Szolgálat zalaegerszegi Igazgatósága nyugalmazott osztályvezetője, az erdőgazdálkodás, különösen az erdőtelepítések koordinációja területén hosszú időn át végzett munkájának elismeréseként.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozott:

Schrődl Lászlónak az Állami Erdészeti Szolgálat Szombathelyi Igazgatóság nyugalmazott igazgatójának, erdészeti szolgálataiért.

Pro Silva Hungariae-díjat adományozott

Barátossy Gábornak, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Erdészeti Hivatal nyugalmazott főosztályvezetőjének, az erdővagyon megőrzése, fejlesztése, az erdészeti kultúra megismertetése érdekében végzett munkájáért.

Dr. Ódor József egyéni vállalkozónak, a Bácska Erdőszövetkezet, a Tilia Kft., valamint a Magyar Erdőgazda Szövetkezet elnökének, az erdőgazdálkodási vállalkozások fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Takács Zoltánnak, az Állami Erdészeti Szolgálat Szombathelyi Igazgatósága nyugalmazott igazgatójának, az erdőgazdálkodás, erdőtervezés területén hosszú időn át végzett munkájáért.

Az Országos Erdészeti Egyesület minden kitüntetettnek szívből gratulál!

Szöveg és kép: Pápai Gábor”

OEE honlapjáról átvett anyag