Jó hírek az erdészeti jogcímek határozathozatalairól, kifizetéseiről!

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Az MVH-tól kapott tájékoztatás alapján a következőkről szeretnénk informálni az érintett magánerdő tulajdonosokat és gazdálkodókat:

 

   Az erdő-Natura határozatok postázása és ezzel párhuzamosan a kifizetések folyamatosak. Ez eddig a jóváhagyott kérelmek mintegy 25 %-át, 504 ügyet érintett 900 millió forint kifizetéssel és a további ügyintézés az eddigi ütemben – 100-150 kérelem/hét – folytatódik.

Az erdő-környezetvédelmi jogcím kifizetései is rövidesen befejeződnek. Mostanáig, a 250 erre jogosult kérelem alapján, 222 kifizetése történt meg, mintegy 418 millió forint értékben.

 

 A Fiatal erdők ápolása jogcímen – az Irányító Hatóság döntésének függvényében -június első felében megkezdődhet a határozatok postázása.

 

   Végezetül felhívjuk a figyelmet, hogy az erdei közjóléti berendezésekkel kapcsolatos támogatási jogcím megnyitása is küszöbön áll. Azoknak, akik erre a jogcímre terveznek pályázni, ajánlott, hogy az ehhez szükséges közjóléti fejlesztési tervek elkészítése és jóváhagyása ügyében mielőbb megtegyék az előkészítő lépéseket.

 

 Köszönjük a pályázók türelmét és az MVH egyre hatékonyabb intézkedéseit az erdészeti jogcímekkel kapcsolatos munkák felgyorsítására!

 

 Erdészüdvözlettel:

 

 Dr. Sárvári János

ügyvezető elnök