PEFC tanúsítási rendszer kiterjesztése magánerdőkre

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok, Gazdálkodók, Fafeldolgozó Üzemek!

Az exportra kerülő faanyag és fatermékek vonatkozásában egyre határozottabb elvárás, hogy a fa alapanyag legális fakitermelésből és fenntartható erdőgazdálkodási elvek alapján kezelt erdőből származzon. Ezt tudja bizonyítani a PEFC tanúsítási rendszer, amit szeretnénk minél szélesebb körben a magyar magánerdők jelentős részére is kiterjeszteni. Az ilyen tanúsítással rendelkező faanyag ugyanis a piacon – meglátásunk szerint – jóval magasabb áron lesz értékesíthető.

A PEFC magyarországi bevezetését Dr. Schiberna Endre és munkatársai évek óta készítik elő és most már csak annak utolsó lépése van hátra, amihez szeretnénk anyagi támogatókat megszólítani. Természetesen a MEGOSZ is belép a támogatók körébe.

Kérjük tehát segítsék felajánlásaikkal Önök is ennek a fontos rendszernek a mielőbbi bevezetését Magyarországon az alábbi felhívás szerint.

Köszönettel és erdészüdvözlettel:  

Dr. Sárvári János ügyvezető elnök

MEGOSZ

 

FELHÍVÁS A PEFC TANÚSÍTÁS BEVEZETÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRA

Felkérjük mindazokat, akik Magyarországon PEFC tanúsított fa felvásárlásában érdekeltek, vagy erdőgazdálkodási tevékenységükhöz PEFC tanúsítást szeretnének szerezni, hogy támogassák a PEFC erdőtanúsítás bevezetési folyamatát!

A bevezetés utolsó lépését a nemzetközi értékelési eljárás jelenti, amelynek költsége mintegy 7,5 mFt. Ez az összeg nem áll teljes egészében rendelkezésre, ezért bármekkora mértékű pénzügyi támogatás segítséget jelent, és hozzájárul a fagazdasági ágazat piaci lehetőségeinek bővítéséhez. Hozzájárulásaikat támogatási szerződés keretében tudjuk fogadni.

Schiberna Endre

Magyar Erdőtanúsítási Rendszer

reszletes-hatter-informaciok